mandag 9. juni 2008

Vilie Martine er født!


I natt ble min nye niese født, 52 cm og 4 kilo. Hun skal hete Vilie Martine, etter min bestefar Eilif (baklengs; men som om han het Eiliv... ) og utallige Ma-er i både fars og mors famile. Siden jeg ikke har fått bilde av nurket ennå, viser jeg bilde av den stolte fader; min lillebror Andreas!

Utdrag fra Wikipedia:

Vilie

Vilie är ett slags förföriska naturandar som härstammar från centraleuropiska legender. Vilierna är vackra unga kvinnor, eller åtminstone så ter de sig som sådana. I en del berättelser sägs de vara spöken efter odöpta kvinnor, vars själar inte kan lämna jorden, i andra, till exempel Harry Potter-böckerna, är de vackra kvinnor som när de blir uppretade blir hemska fåglar. Deras skönhet är häpnadsväckande och kan få män att uppträda dåraktigt. De har långt hår som är så ljust att det ser vitt ut.

Vilierna kan bli ganska svartsjuka för de minsta saker och när en vilie är svartsjuk blir hon ofta våldsam. Vilierna är också skickliga inom läkekonstens område och besitter särskild kännedom om naturläkemedel. Inte sällan är vilierna snälla mot människorna och de är kända för att gifta sig med vanliga dödliga män. Det som upprör dem mest är när de blir störda i sina ceremoniella danser. Om det sker kan de bli rasande. Som de vindandar de är kan de framkalla virvelvindar och våldsamma stormar.

Ingen kommentarer: