fredag 25. september 2009

Fredagssysler

Innimellom strikking og spinning har denne fridagen i stor grad blitt tilbragt på kjøkkenet. Jeg er en nokså ivrig baker, men baker stort sett bare på jobben. Når man bor alene skal det noe til å klare å spise opp alt. Og hjemmebakt er jo alltid best fersk...

Snurrer med kryddersmør, ost og skinke er grei mat å ha i fryseren. Deigen er Pludrehannes pølsebrødoppskrift, og den har vært brukt mange ganger. Da jeg sist bakte hamburgerbrød hjemme hos mamma med denne oppskriften, syntes hun den så kjent ut. Og det stemte. Dengang jeg var lita og søt var Pludrehannes mamma dagmamman min, og da fikk min mamma denne oppskriften av henne. Og snurrene ble meget gode!

En suksess på jobben er disse matpakkebrødene/polarbrødene, som jeg fant oppskrift på i en annen blogg. Husker ikke hvilken nå, men det er flotte brød å ha i fryseren for oss som bor alene. Delt i to med Boysenbærsyltetøy... nydelig!

Vel, ønsker alle en riktig flott helg!

torsdag 24. september 2009



Jeg har strikket tre bamser til Redd Barnas Rødnesedag og oppfordrer med dette alle andre strikkere om å gjøre det samme!



Mine bamser er strikket i Alfa, dobbel babyull, noe Plumet og noe merinoull. Mønsteret er enkelt, de er kjappe å strikke, men tar litt tid å montere.

tirsdag 15. september 2009

Restegarnvotter




Jeg har strikket to par barnevotter i babyull-rester. Synes det ble festlig med omvendte farger.

lørdag 12. september 2009

Lucca fra BC Garn




Lucca var et nytt bekjentskap, og et meget positivt et sådann! Deilig garn å strikke med, og resultatet ble mykt og godt. Garnet kjøpte jeg hos MerGarn i vår, på det store strikkeslaget i Steinkjer.Oppskrift kjøpte jeg også, men den måtte modifiseres og endres for å kunne strikke rundt. Luen er fra Gros blogg, en velkjent gammel traver; Djevellua. Desverre ligger bloggen nede, slik at bildene ikke kommer fram, men oppskriften ligger der. Har brukt godt under 2 hesper garn på disse.

lørdag 5. september 2009

Drømmer videre




Jeg hadde to hesper til av Manos Silk Blend; og da ble det en deilig, myk guttegenser av 144 gram, og en enkel guttelue. Genseren er etter mønster i Nøstebarn-boka, og lua er enkel 2r-2vr. Deilig!

Silkedrøm



På Gardermotreffet sist høst kjøpte jeg noen hesper med Silk Blend fra Manos del Uruguay, som jeg har ruga på en stund nå. Omsider ble de tatt fram, og det er kanskje det nydeligste garnet jeg noengang har strikket med. Det ble et Just Enough Ruffles Scarf av 130 gram og en Leaves on a Lazy Day Tam av 42 gram. Himmelsk mykt og nydelige farger!

STERK-sokker til Mamma



Mamma er en ihuga ullsokkbruker, og nå har hun fått to par sokker av det nye sokkegarnet STERK fra DSA. Det var et nydelig garn å strikke av, og sokkene ble myke og gode. Garnet, som finnes i nydelige farger, har jeg bestilt fra Hannes Butikk på nettet.

PJ med lua


Min stefar Per Jan poserer her med sin nye lue, og den passet fint. Han er en sprek 60-åring som i tillegg til en jobb som bringer ham en del utendørs, bruker en hel del tid i skogen, og da trenger man luer. Han bruker alltid å ha lua ovenfor ørene, så den korte varianten av Camille var ypperlig.